Noutăți în acorderea subvențiilor pentru pășuni

Fermierii care doresc să acceseze în acest an subvențiile europene trebuie să cunoască ultimele noutăți legate de condițiile de acordare a sprijinului financiar pe suprafață.

Depunerea cererii unice de plată pe suprafață se va face în perioada 3 martie -15 mai a.c. inclusiv, fără penalități. Fermierii care vor depune cererile de plată mai târziu de această dată, în perioada 16 mai – 9 iunie a.c. inclusiv, vor primi o penalizare de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere.

Începând cu 10 iunie a.c., cererile sunt considerate inadmisibile, urmând a fi respinse de la plată.

Reprezentanții APIA Maramureș, informează cetățenii că până la 31 mai a.c. se pot face schimbări și completări ale declarației de suprafață fără penalități. Până la data de 9 iunie a.c. inclusiv, se pot face schimbări și completări ale declarației de suprafață cu penalizări de 1%, pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere.

O altă noutate este referitoare la consiliile locale. Acestea nu mai pot depune cerere de plată pe suprafață, deoarece nu dețin animale. Primăriile care închiriază pășuni sunt obligate, conform legii, să întocmească regulamente de pășunat. Până la data de 1 noiembrie a.c., primăriile sunt, de asemenea, obligate să prezinte proiecte de amenajamente pastorale aprobate de autoritatea competentă (MADR și instituțiile subordonate). Prevederile din regulamentele de pășunat stabilite conform Art. 9 din Hotarârea 1064/11.12.2013 și pentru amenajamentele pastorale trebuie să fie implementate prin contractele de închiriere.

Ultima actualizare: 10:50 | 8.05.2024

Sari la conținut