„Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord”

Proiectul „Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord” vizează creșterea gradului de accesibilitate al bisericilor de lemn din Maramureș și dezvoltarea infrastructurii conexe zonei turistice aferente bisericilor.
Proiectul, în valoare totală de 4.586.056 euro, dintre care 3.157.439 euro de la FEDR, a fost depus în cadrul DMI 5.1 Restaurarea și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, precum și crearea/modernizarea infrastructurilor conexe din cadrul Programului Operațional Regional, de către parteneriatul format din: Consiliul Județean Maramureș, 14 autorități publice locale și 16 unități de cult. În perioada celor 26 luni de implementare se vor realiza: 16 puncte de informare turistică, parcări în suprafață de 6777 mp, 16 instalații de iluminat arhitectural și de punere în valoare a bisericilor și 16 locuri de muncă. În comuna Ieud va fi modernizată infrastructura a două biserici importante din punct de vedere turistic și religios și anume cea de la Biserica Ortodoxă Ieud Deal și de la Biserica Greco-Catolică Ieud Vale.

Implementarea cu succes a proiectului va ajuta la consacrarea bisericilor de lemn ca destinație turistică prin activități de informare și promovare a circuitului turistic.

Ultima actualizare: 11:14 | 5.07.2024

Sari la conținut